16 Şubat 2015 Pazartesi

Can giderken canlanan diller

Özgecan'ın acısı hepimizin yüreğini yaktı. Hepimiz insan müsveddelerinin en büyük cezayı alması, kadına karşı şiddetin son bulması, şehvetini dizginleyemeyen varlıkların insanlıktan uzak tutulması konusunda hemfikiriz. Fakaaattt... Yine amalar, yine kışkırtmalar, yine mağduru oynamalar, yine otoriteyi suçlamalar, yine tek taraflı çözümsüz bağırış çağırışlar. Bıkmadı insanlık oturduğu yerden insanlara saydırmaktan. Yahu bir dön kendine bak! Sen böyle saydırırken de hakkını yemiyor musun kadınların. Giymesinler, gezmesinler demekle mi bitiyor. Gezmeyince, sana karşı durmayınca da yok sayıp "elimin kiri" kafasında geziyorsun. Ahlak kurallarını hiçe sayıp o çok sevdiğiniz elit batılıların yaşam tarzına bürünmekte bir beis görmüyorsunuz sonra "bizim aile kurumumuz.... bıkbıkbık" diye yakınıyorsunuz. O çok beğendiğiniz ülkelerde ortalıkta sergilenen cinsel yaşamlar tecavüzün istekli olduğunu saydıkları için böyle gündem olmuyor. O insanlar bizim ülkemizdeki magandaların bir anlık şehvet cesaretlenmesi gibi paldır küldür saldırmadığından haber olmuyor. Onlar ince ince, takip ederek baskın yapmayı, aldatmayı, kumpas kurmayı biliyorlar. Günübirlik ilişki kadın ve erkek için normalleştikçe bunun doğal olduğu kanısı yerleştikçe "bizim" dediğimiz değerlerle çatıştığı için bu patlamaların olması çok doğal. Zaten algısı sallantıda olan insanların gazı sıkışıp patlıyor. Bu iğrençliğin izahı da yok, veballerinin bir kısmı da bunların temelini oluşturanların boynuna.


Çözüm için temele inmesi gerektiği anlatsak ne değişecek hiç bilmiyorum. Twitterda herkes bekçi ama kimse aynayı kendine çevirmiyor. Bende şöyle yanlış düşünüyorum, ben de şunu yanlış yaptım demiyor. Trafikte kadın şoförü sıkıştırmakla, dekolte açıp istediği imzayı attırabilmekle başlıyor bunlar. "Masum" beyaz yalanlarla aralanıyor sapkınlığın kapısı. Tvde psikopatların, katillerin, hırsızların sempatik ve ilgiye muhtaç gösterilmesiyle yerleşiyor bu olasılık kafasına insanın. Dobra, taş fırın erkeği furyasıyla "nazlanıyorsun" mantığı gün yüzüne çıkıyor ve reddedilmeyi kaldıramıyor erkekler. Çünkü iktidarın önemi çok büyük! İktidardan başka her şeylerinin ortağı var çünkü! Kadınların da kullanacak bir kozu var tabi. Cinselliğin olmadığı tek bir reklam gösterin! Tek bir stand up showunun, esprinin, komedi filminin cinsellikle bağdaşmadan yapıldığını gösterin!

Siz zor kullanmanın normal olduğunu çocuk yaşta beyinlerine işlediğiniz, iktidarı olmazsa öldürmeye kadar gidebileceği imalarıyla yetiştirdiğiniz bir nesilden ne bekliyorsunuz? Hadi bunlar cani, bunlar iğrenç yaratıklar. Peki normal insanlardan ne kadar normallik bekleyebilirsiniz ki? Normal olanın al aşağı edildiğini hala göremediniz mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder