12 Şubat 2015 Perşembe

Şallı Kızları Tenkit Etme Modasına Son

Bir kutu düşünün sizi içine koyuyorlar ve ömrün boyunca gözünü dahi çıkartmayacaksın diyorlar. Çünkü adım atsanız söyleyecek söz buluyor insanlar. Sen o yüzden en iyisi yaşama sevgili başörtülü kız. İslamiyeti sen temsil ediyorsun diye sen diye bir şeyin varlığını unutmalısın.
Şimcik hayatının her anını (!) İslamiyete göre yaşayan abiler, amcalar, biraderlerin tek derdi başörtülü kızların neyi nasıl yapacağı, neyi ne kadar yapacağı, ne söyleyeceği. Bırakın da bunu başörtüsü üzerine farz kılınmış, bu farzı hakkıyla taşımaya çalışanlar yapsın. İmtihan edilmediğiniz şey hakkında öyle büyükten büyükten konuşmayın.
Kolları yarıya kadar açık, önden saçını gösteren, yandan küpelerini sergileyen, bağrını rüzgara karşı açan, geyikli taytlarla gezen, erkek arkadaşlarıyla sarmaş dolaş gezen, namaz kılmayı teferruat gören, VS kızları misali salına salına yürüyen, modayı kendine şiar edinen, çorapsız etek giyip incecik eteklerin altından bacak şov yapan vs kızların hepsine en çok kızan onlarla aynı kefeye koyulanlar. Bırakın da onlar söylesin yanlış yaptıklarını, onlar anlatsın nasıl düzgün olunacağını, onlar haykırsın İslamiyetin örtüye biçtiği rolü.
Erkeklerin oturduğu yerden "başını örten poposunu açan kızlar başındakini çıkarıp atsın." "ben onun babası olcaktım ki..." "böylelerinin zaten içinde yok ki ne diye örtüyor!" minvalinden cümleler kurmasına ifrit oluyorum. Siz mi baş ediyorsunuz sıcakta soğukta rüzgarda çamurda o örtüyü muhafaza etmek için. O erkek arkadaşıyla sarılan kızlar oduna mı sarılıyor, karşıdakinin hiç mi suçu yok? Mini etekle gezip namaz kılan kıza nasıl "maşallah en azından vecibesinin bir kısmını" biliyor diyebilirken "örtünüyor ama sorunları var" diye diyemiyorsunuz? O örtünen kızların anası babası çevresi arkadaşı hormonu aklı ile nelerle uğraştığını ne biliyorsunuz? Hem bir tane değil bin tane olduklarına göre demek ki onları özendiren bir şey var. Onları sorgulatan bir şey var.
Doğruyu doğru şekilde yapamıyor diye kızabilirsiniz. "bütün başörtülüler böyle İslamiyet bunları hapsediyor" gibi saçma sonuçlara varanlara fırsat çıkarıyor olduklarını söyleyebilirsiniz. Fakat bir erkek olarak siz "çıkar o örtünü" diyemezsiniz. Onlarla aynı kefeye konan, edebinden ahlakına kadar örtüsüne sarılan kadınlar bile bunu demiyorken siz kimsiniz de Allah'ın emrini yapma diyebiliyorsunuz?
Şallı kızlar haddini bilmiyor, İslamiyeti tam bilmiyor, kafasına göre moda gibi örtünüyor ve hakkıyla örtünenlerin hakkına giriyor. Fakat bu sizin kendinizi yüceltmek için onları yermenizi haklı göstermez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder